Ingredience: | |
hovězí plec | 400 g |
cibule | 1 ks |
velké bílé fazole | 250 g |
očištěná dýně | 350 g |
očištěná mrkev | 170 g |
očištěná petržel | 120 g |
sůl | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti |
mletá paprika | dle chuti |
bobkový lis | 3 ks |
nové koření | 7 kuliček |
celý pepř | 10 kuliček |
hovězí vývar | 1 - 15,5 l |
Hovězí, dýně, fazole. Skvělá kombinace, kterou si vaše dítko určitě zamiluje. Pokud nemáte rádi dýni prostě uvařte omáčku, která vám chutná.
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a promneme. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, na ni suché fazole, nahoru maso a v gázovém mulu zbytek koření (bobkový list, nové koření, celý pepř). Podlijeme vývarem tak, aby byly fazole ponořené, a pečeme přikryté při 180 stupních 3 hodiny (kontrolujeme množství tekutiny a případně doléváme vývar nebo vodu). Po 3 hodinách přidáme pokrájenou mrkev, petržel a dýni a ještě 30min dopékáme odkryté.
Po upečení oddělte maso a fazole a zbytek rozmixujte na hladké pyré/omáčku nebo podávejte jen tak, pro dospělé se sklenicí vychlazeného piva.
Podrobné info: