Pažitka
Název:

Hovězí s dýní a fazolemi


Hovězí s dýní a fazolemi


Ingredience:
Ingredience:
hovězí plec400 g
cibule1 ks
velké bílé fazole250 g
očištěná dýně350 g
očištěná mrkev170 g
očištěná petržel120 g
sůl dle chuti
drcený kmín dle chuti
mletá paprika dle chuti
bobkový lis3 ks
nové koření7 kuliček
celý pepř10 kuliček
hovězí vývar1 - 15,5 l
Postup přípravy:

Hovězí, dýně, fazole. Skvělá kombinace, kterou si vaše dítko určitě zamiluje. Pokud nemáte rádi dýni prostě uvařte omáčku, která vám chutná.

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a promneme. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, na ni suché fazole, nahoru maso a v gázovém mulu zbytek koření (bobkový list, nové koření, celý pepř). Podlijeme vývarem tak, aby byly fazole ponořené, a pečeme přikryté při 180 stupních 3 hodiny (kontrolujeme množství tekutiny a případně doléváme vývar nebo vodu). Po 3 hodinách přidáme pokrájenou mrkev, petržel a dýni a ještě 30min dopékáme odkryté.

Po upečení oddělte maso a fazole a zbytek rozmixujte na hladké pyré/omáčku nebo podávejte jen tak, pro dospělé se sklenicí vychlazeného piva.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno