Pažitka
Název:

Hovězí tacos s guacamole


Hovězí tacos s guacamole


Ingredience:
Ingredience:
kukuřičné plaky na tacos dle potřeby
hovězí trhané mas dle potřeby
čerstvý sýr dle potřeby
salát little gem nebo římský salát dle potřeby
guacamole dle potřeby
čerstvý koriandr dle chuti
Hovězí trhané maso:
zadní hovězí1 kg
římský kmín1 lžička
oregano1 lžička
bobkový list1 ks
šťáva z 1/2 limetky dle chuti
šťáva z jednoho pomeranče dle chuti
mletá skořice1/2 lžičky
kajenský pepř1/2 lžičky
sůl1 lžička
šalotka nakrájená na jemné kostičky3 ks
česnek2 storužky
olivový olej2 lžíce
Guacamole:
rajčata, spařená, zbavená slupky a jadřinců2 ks
avokádo1 ks
kulatá šalotka1 ks
šťáva z 1/2 limetky dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Máme tu další z receptů mexické kuchyně. Tentokrát to jsou tacos. Můžete je připravit s hovězím trhaným masem nebo jednoduše s kuřecím. Kdo má rád pálivější jídla, doporučuji přidat ještě mexickou pálivou salsu.

1) Připravíme si všechny suroviny, abychom pak mohli tacos jednoduše a rychle naplnit. Recept na hovězí maso a guacamole najdete v tomto receptu níže.

2) Česrtvý sýr si vyndáme z obalu a nadrobíme najemno do misky.

3) Salát si nakrájíme a připravíme do misky.

4) Rozpálíme si pánev (nasucho). Na ní opékáme z obou stran kukuřičné placky. Zhruba minutu z každé strany. Poté si je vytvarujeme do tvaru tacos (tvar U) a necháme chvilku vychladnout, aby požadovaný tvar držel.

5) Nakonec tacos plníme takto : guacamole, sýr, salát, hovězí maso, guacamole a nakonec pár lístků koriandru.

Hovězí trhané maso

1) Hovězí maso si nakrájíme na větší kousky a v litinovém pekáči si ho na olivovém oleji zprudka opečeme ze všech stran.

2) Mezitím si rozpálíme troubu na 150 stupňů a připravíme si zbylé ingredience.

3) Když je maso ze všech stran pěkne opečené, přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme. Poté zalijeme zhruba 3-4 dcl vody a přiklopíme víkem.

4) Maso pečeme 2,5-3 hodiny. V průběhu maso občas otočíme. Omáčka se nám musí zredukovat na minimum.

5) Maso si po vychladnutí vidličkou natrháme na vlákna.

Guacamole

1) Rajčata si nařízneme do kříže a zalijeme horkou vodou. Po chvíli je z vody vytáhneme a oloupeme. Nakonec z nich ještě odstraníme měkký vnitřek. Rajčata si nakrájíme na drobné kostičky.

2) Šalotku si nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům. Avokádo oloupeme a vidličkou ho rozmačkáme na pastu, kterou nakonec přidáme také k rajčatům.

3) Tuto směs zakápneme šťávou z limety. Osolíme a opepříme podle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno