Pažitka
Název:

Hovězí v petrželové omáčce s křenem


Hovězí v petrželové omáčce s křenem


Ingredience:
Ingredience:
falešná hovězí svíčková800 g
řepkový olej1 l
česnek1 palice
růžová sůl2 lžíce
kořen petržele300 g
smetana200 ml
hovězí vývar500 ml
ghí1 lžíce
křenová pasta nebo strouhaný křen3 lžičky
růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Plácli jsme se přes kapsu a koupili krásný kus falešné svíčkové. Že bude konfitovaná, bylo jasné, ale co k ní? Omáčka. A jaká? Taková, co jsme ještě neměli.

Konfitování už jsem popisovala v dřívějších receptech, takže ve zkratce. Očištěné maso se pořádně nasolí, vloží do pekáčku, obloží polovinou česneku, zakryje fólií a přes noc či déle se marinuje v lednici. 
Poté se omyje, dá do čistého pekáčku s novým česnekem a zalije až povrch olejem (popř. vývarem, pivem, vínem...). Můžete přidat bylinky. 
Přikryje se alobalem a peče při 160 stupních asi 4 hodiny a více. Až se maso dá skoro krájet lžící.

Petržel očistíme, nakrájíme na kousky a na ghí opékáme 5 minut. 
Zalijeme vývarem, aby byla zelenina lehce ponořená, a vaříme doměkka zhruba 10-15 minut. 
Přilijeme smetanu, osolíme a dochutíme křenem a vše rozmixujeme dohladka. Dle potřeby naředíme zbylým vývarem do požadované konzistence. 
Krátce povaříme a podáváme s masem. Jako přílohu můžete zvolit například bramborové špalíky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno