Pažitka
Název:

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi


Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi


Ingredience:
Ingredience:
*polévková směs2 kg
velká mrkev2 ks
petržel2 ks
cibule1 ks
česnek4 stroužky
strouhaný celer hrst
zelená petrželka hrst
bobkový list3 ks
nové koření10 kuliček
celý pepř15 kuliček
sůl dle chuti
mléko1 hrnek
hladká špaldová mouka100 g
vejce1 ks
oregano2 lžičky
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Nejlepší je z kostí a morku, ale ty jsem nesehnala. Z polévkové hovězí směsi (2/3 kostí a 1/3 hovězího předního) byl ale také moc dobrý.

Kosti spolu s neoloupanou cibulí a česnekem pokapeme olejem a opečeme dozlatova v troubě při 200st asi 20min.
Do hrnce vložíme opečené kosti, cibuli, česnek, maso, zalijeme 1,5l studené vody, přisypeme koření a vaříme pozvolna 2 hodiny. Voda nesmí bublat, jinak se vývar zakalí. Dle potřeby odebíráme vzniklou pěnu.
Poté do hrnce přidáme 1 mrkev, 1 petržel, zelenou petrželku a celer a vaříme ještě asi hodinu.
Scedíme, maso nakrájíme na kousky, vrátíme do polévky a polévku osolíme.
Novou mrkev a petržel nakrájíme na tenké proužky a uvaříme v polévce na skus.
V mléce rozšleháme vejce, sůl a bylinku. Přisypáváme mouku, až vytvoříme hladké těstíčko. Smažíme na oleji „palačinky“, které po vychladnutí krájíme na tenké nudličky (nebo je stočíme a po zchladnutí krájíme kolečka).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno