Ingredience: | |
*polévková směs | 2 kg |
velká mrkev | 2 ks |
petržel | 2 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
strouhaný celer | hrst |
zelená petrželka | hrst |
bobkový list | 3 ks |
nové koření | 10 kuliček |
celý pepř | 15 kuliček |
sůl | dle chuti |
mléko | 1 hrnek |
hladká špaldová mouka | 100 g |
vejce | 1 ks |
oregano | 2 lžičky |
sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Nejlepší je z kostí a morku, ale ty jsem nesehnala. Z polévkové hovězí směsi (2/3 kostí a 1/3 hovězího předního) byl ale také moc dobrý.
Kosti spolu s neoloupanou cibulí a česnekem pokapeme olejem a opečeme dozlatova v troubě při 200st asi 20min.
Do hrnce vložíme opečené kosti, cibuli, česnek, maso, zalijeme 1,5l studené vody, přisypeme koření a vaříme pozvolna 2 hodiny. Voda nesmí bublat, jinak se vývar zakalí. Dle potřeby odebíráme vzniklou pěnu.
Poté do hrnce přidáme 1 mrkev, 1 petržel, zelenou petrželku a celer a vaříme ještě asi hodinu.
Scedíme, maso nakrájíme na kousky, vrátíme do polévky a polévku osolíme.
Novou mrkev a petržel nakrájíme na tenké proužky a uvaříme v polévce na skus.
V mléce rozšleháme vejce, sůl a bylinku. Přisypáváme mouku, až vytvoříme hladké těstíčko. Smažíme na oleji „palačinky“, které po vychladnutí krájíme na tenké nudličky (nebo je stočíme a po zchladnutí krájíme kolečka).