Pažitka
Název:

Hovězí závitky s kozím sýrem, baby špenátem a sušenými rajčaty


Hovězí závitky s kozím sýrem, baby špenátem a sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní4 plátky
větší rajčata5 ks
baby špenát hrst
kozí sýr100 g
olej3 lžíce
cibule1 ks
voda dle potřeby
růžová sůl dle chuti
brambory dle potřeby
batáty dle potřeby
Postup přípravy:

Každé úterý chodí moji kluci plavat. A aby měli sílu, musím jim uvařit něco dobrého. Minule to byl sladký kroupový nákyp, dnes pořádný kus masa.

Rajčata jsem den předem namočila přes noc do vody, aby nabobtnala, a poté jsem je slila a rozmixovala. Maso jsem zlehka naklepala, malinko osolila (chuť mu dodají rajčata a sýr) a potřela rajčatovou pastou. Na ni jsem pokladla vždy cca 3 lístky špenátu, kozí sýr a přikryla dalšími lístky špenátu. Stočila jsem závitky a zavázala je nití na pečení. 
V pekáči jsem rozehřála olej a závitky ze všech stran opekla. Zatáhnuté maso jsem vyndala, do výpeku vhodila očištěnou a nakrájenou cibuli a zbytek rajčatové pasty. Krátce jsem orestovala, maso vrátila zpět do pekáče, podlila cca 150ml vody a pekla v troubě při 180st 60min. Maso jsem nechala chvilinku odpočinout, zbavila ho nití, výpek jsem rozmixovala.vJako přílohu jsem zvolila batátovo-bramborovou kaši, ale klidně servírujte s rýží. Nezapomeňte přelít omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno