Pažitka
Název:

Hrachová polévka s pórkem, květákem a batátem


Hrachová polévka s pórkem, květákem a batátem


Ingredience:
Ingredience:
Ghí dle potřeby
mražený hrášek Bonduelle350 g
pórek150 g
květák bez košťálu150 g
batát1/4 ks
voda1 l
mořská sůl dle chuti
mletý kmín špetka
Postup přípravy:

Ráno jsem přemýšlela, jakou polévku dnes uvařím. Po důkladném rozboru mrazáku na mě vykoukl sáček mraženého hrášku, syn miluje hrachovou polévku. Nebylo dlouho o čem přemýšlet. Otázkou bylo čím ji zahustit a přirozeně osladit, sáhla jsem po načatém batátu a květáku, polévka byla na světě a je výborná.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek. Přidáme hrášek, květák, pokrájený batát, orestujeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, vše společně rozmixujeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno