Pažitka
Název:

Hraška šmakoun řezy s jablečno-skořicovým rozvarem

bez lepku, vajec, vhodné pro BKM


Hraška šmakoun řezy s jablečno-skořicovým rozvarem


Ingredience:
Korpus:
pohanková mouka280 g
voda400 ml
hraška vanilka4 lžíce
kakao2 lžíce
kypřící prášek bio-nebio nebo vinný kámen3 lžičky
datlový sirup3 - 4 lžíce
Krém:
rýžovo-kokosové mléko200 ml
mandlové mléko300 ml
Alsan bio50 g
hroznový cukr dle chuti
vanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
přírodní Šmakoun80 g
Poleva:
jablka4 - 5 ks
skořice dle chuti
Vivani hot chocolate vegan dle chuti
Postup přípravy:

Oslava svátku se nesmí obejít bez mlsání a s těmito řezy nemám vůbec špatné svědomí, výživné, chutné prostě "mňami, mňami, mňaminy". Jak si pobrukoval náš malý oslavenec.

Příprava korpusu:

Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme sypké suroviny, datlový sirup, začneme šlehat a postupně přiléváme vodu. Důkladně vyšleháme.
Pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí.

Připravíme si krém. Hrašku vanilka rozmícháme s rostlinným mlékem, přidáme Alsan, přivedeme k varu, stáhneme a vaříme nejméně 20 minut pod pokličkou, hraška je hotová když není cítit hrachová příchuť, přidáme vanilku a cukr, necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmixujeme se Šmakounem. 
Vychladlý korpus si rozdělíme na dvě stejné poloviny, potřeme částí krému, přiklopíme druhou polovinou, potřeme opět krémem jak korpus, tak strany a na vrch rozetřeme rozvar z jablek a skořice, okraje posypeme skořicí. Můžeme ozdobit kousky nastrouhané čokolády.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno