Pažitka
Název:

Hrášková polévka s avokádem


Hrášková polévka s avokádem


Ingredience:
Ingredience:
mražený hrášek + hrst na ozdobení320 g
avokádo + na ozdobení130 g
petrželka hrst
kopr + snítka na ozdobení hrst
medvědí česnek1 lžíce
olivový olej1 lžíce
vývar400 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Opět další výborná obědová polévka, která vás zasytí. Před nedávnem jsem v časopise zahlédla recept na hráškovou polévku a po pročtení receptu mě zaujala jedna ingredience, a to avokádo. Není to zrovna běžná surovina do polévky, tak jsem si řekla, že to musím vyzkoušet. Výsledná polévka byla však vynikající, rychle hotová, chutná, prostě měla vše, co jsem od obědové polévky potřebovala.

Hrášek necháme rozmrazit. Hrášek společně se všemi surovinami na polévku smícháme, zlijeme vývarem a kromě soli a pepře rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na závěr dochutíme solí a pepřem a polévku prohřejeme v kastrolu. Hotovou polévku pak dozdobíme nakrájeným avokádem, hráškem a snítkou kopru.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno