Pažitka
Název:

Hraškové máslo s Českým Ghíčkem

vhodné pro BKM, bezepkové, bez vajec, vegetariáské


Hraškové máslo s Českým Ghíčkem


Ingredience:
Ingredience:
hraška na zahušťování70 g
voda350 ml
sůl3 g
České Ghíčko Bio70 g
MAHÁ koření1/2 lžičky
Postup přípravy:

Tento recept najdete na stránkách Ceria tedy výrobci HRAŠKY, já se jej rozhodla připravit z dalšího ryze poctivého českého produktu a to Bio Českého Ghíčka a musím říct, že spojení těchto dvou produktů je neodolatelné, přímo bomba.

Koření mahá krátce orestujeme na Českém Ghíčku, přidáme hrašku a důkladně promícháme, pak hrašku zalijeme vodou a osolíme. Já dala o trošku méně soli, než bylo uvedeno v původním receptu. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou, až je hraška dobře povařená a není cítit po hrachu. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme v hladký krém. Máslo můžeme použít jako základ pro výrobu pomazánek.

Hraškové máslo můžete použít místo klasického pomazánkového másla. Připravené pomazánky z tohoto másla jsou velmi lahodné a výživné, podáváme s pečivem nebo jako dip. Hrašku je důležité v jídle dobře povařit minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv mouky, nedostatečně povařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Za tento recept velmi děkuji přímo výrobci HRAŠKY, který mi dorazil v podobě letáčku s balíčkem zdravé výživy.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno