Pažitka
Název:

Hráškový hummus


Hráškový hummus


Ingredience:
Ingredience:
mražený hrášek200 g
uvařená cizrna120 g
česnek1 stroužek
citronová šťáva1 lžíce
sezamová pasta tahini1 lžíce
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Variací na hummus existuje celá řada. Klasiku z cizrny zná asi každý. Už jste ale někdy zkoušeli připravit hummus z hrášku? Je rychle hotový, má krásně zelenou barvu a svěží chuť. Já k němu podávám opečenou bagetku nebo žitný chleba.

Hrášek propláchneme teplou vodou a společně s cizrnou ho vsypeme do mixéru. Přidáme česnek, citronovou šťávu, sezamovou pastu, olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Hotový hummus ochutíme solí, pepřem a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno