Pažitka
Název:

Hraškový kešu pohár s Ghítelou a raw kakaem

bez BKM, lepku, vajec, vegetariánské


Hraškový kešu pohár s Ghítelou a raw kakaem


Ingredience:
Základ na dezert:
mandlové mléko550 ml
vanilková hraška43 g
vanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
datlový sirup dle chuti
Bio České Ghíčko2 lžíce
Varianta s kešu, kakaem a Ghítelou:
základ vařeného hraška krému220 g
Ghítela1,5 lžíce
rozemleté keš ořechy100 g
kakao Lifefood2 lžičky
datlový sirup dle chuti
Varianta s banánem:
základ vařeného hraška krému150 g
banán1 ks
mandle na ozdobení
Postup přípravy:

Tak tohle je přímo ďábelská kombinace a tohle je teda velkáááá dobrota.

Základ dezertu je vždy stejný a můžete si jej dochutit dle vlastní chuti, nálady, já se rozhodla pro kešu, kakao a Ghítelu a v druhé variantě s banánem.

Do hrnce si nalijeme rostlinné mléko a promícháme jej s vanilkovou hraškou (hrách, směs obilovin-kukuřice, rýže, jáhly, přírodní vanilka, směs koření). Důkladně promícháme hrašku vanilka s mandlovým mlékem, přidáme Ghíčko. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme pod pokličkou 20 minut. Před koncem varu přidáme vanilku. Necháme směs vychladnout. Já si směs rozdělila na dvě části, které jsem pak ochutila zvolenými surovinami. Rozhodla jsme se v jedné variantě pro kešu, kakao, Ghítelu a datlový sirup. Veškeré suroviny smícháme dohromady, rozmixujeme v hladký krém, naplníme do pohárů a ozdobíme jahodami. V druhé variantě jsem základ krému rozmixovala s banánem a ozdobila mandlemi.

Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte navíc rostlinné mléko. Při vaření nezapomínejte míchat, může dojít k přichycení směsi.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno