Pažitka
Název:

Hráškový krém se slaninou


Hráškový krém se slaninou


Ingredience:
Ingredience:
mražený hrášek300 g
kuřecí nebo zeleninový vývar0,5 l
cibule1 ks
česnek2 stroužky
máslo2 lžíce
hladká mouka2 lžíce
slanina6 - 8 plátků
sůl dle chuti
pepř dle chuti
drcené lněné semínko na ozdobu
Postup přípravy:

Oblíbená polévka, kterou nelze vynechat, jarní, voňavá, skvělá a rychle připravená. Je také váš favorit?

Cibuli nakrájejte najemno, v hrnci nechte rozpustit máslo, na něm osmahněte dozlatova cibuli a přidejte prolisovaný česnek. Chvíli opékejte, zasypte moukou, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte hrášek a vařte 10 - 15 minut. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a poté ještě propasírujte. Dochuťte solí a pepřem. Na pánvi osmahněte dozlatova a křupava slaninu. Polévku podávejte horkou s plátky slaniny a zasypanou lněným semínkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno