Pažitka
Název:

Hříbková omáčka s hovězím


Hříbková omáčka s hovězím


Ingredience:
Ingredience:
hříbky300 g
řepkový olej3 lžíce
máslo1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rozmarýn dle chuti
Demi glace3 lžíce
hovězí vývar300 ml
hladká mouka2 lžíce
12% smetana250 ml
hovězí hrudí500 g
kořenová zelenina na vývar dle potřeby
koření na vývar dle chuti
Postup přípravy:

Jsme národ vášnivých houbařů a umíme připravit houby na desítky způsobů. Letos přál rok pravým hřibům, proč si tedy neudělat hříbkovou omáčku s poctivým kusem hovězího.

Očištěné houby (raději pevné hříbky) si nakrájejte na větší kousky. Ty orestujte na oleji krásně do zlatavé barvy. Teprve potom osolte, opepřete a dejte snítku rozmarýnu. Přihoďte i kousek másla a ještě chvilku prohřejte. 

Jestliže máte demi glace, tak přidejte pár lžic a na tuku zpěňte hladkou mouku. Nedávejte zbytečně moc, ať omáčka není příliš hustá. 

Jíšku udělejte světlou a hned zalijte připraveným vývarem a smetanou. Minimálně 20 minut na velmi mírném plameni provařte.

Podávejte s plátkem vařeného masa a jako příloha se výborně hodí jakýkoliv knedlík, těstoviny a nebo nočky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno