Pažitka
Název:

Izraelský kuskus s houbami a cizrnou

vegetariánský recept


Izraelský kuskus s houbami a cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
izraelský kuskus (celkem 400 ml)2 hrnečky
čerstvé žampiony400 g
pórek200 g
vařená cizrna (dle chuti) pár hrstí
hladkolistá petržel hrstka
zeleninový vývar dle potřeby
citronový pepř špetka
sůl špetka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Izraelský, neboli perlový kuskus chutná znamenitě na jakýkoliv způsob, s kusem masa, se zeleninou, cizrnou, nebo třeba kozím sýrem.

Od běžného marockého kuskusu se liší velikostí a způsobem přípravy. Kuličky jsou velké zhruba jako kuličky pepře a musí se chvilenku povařit. 

Já jsem pro dnešek ke kuskusu přidala houby a cizrnu.

Pórek nakrájíme na proužky, lehce posolíme a na olivovém oleji zvolna restujeme, asi 10 minut. Přihodíme na hrubo pokrájené houby, několikrát promícháme, přidáme citronový pepř a lehce podlijeme vývarem. Dusíme na skus.

Poté do směsi zamícháme kuskus, vařenou cizrnu, zalijeme horkým vývarem (asi 500 ml), případně dosolíme a necháme asi 6 minut bublat. Poté plamen vypneme a necháme pod pokličkou dalších 10 minut dojít.

Nakonec vmícháme na drobno posekanou petržel a podáváme. Kopeček zakysané smetany by se hodil.

 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno