Pažitka
Název:

Jablečné cupcakes s jahodovo-citronovým tvarohem


Jablečné cupcakes s jahodovo-citronovým tvarohem


Ingredience:
Těsto:
hrubá mouka150 g
jemně nastrouhaná loupaná jablka200 g
cukr krupice (nebo 40 g + 1 vanilkový cukr)60 g
vejce3 ks
prášek do pečiva (3/4 balíčku)9 g
Tvarohový krém:
tvaroh250 g
velké jahody + na ozdobu6 ks
cukr moučka1 lžíce
strouhaná kůra z 1/2 citronu dle chuti
Postup přípravy:

A jedeme na jahodové vlně - ke kafíčku vláčné jablečné cupcakes bez tuku s jahodovo-citrónovým tvarohem. Budete překvapení, jak jsou snadné, rychlé, dobré a přitom repre.

Na těsto dáme do mísy všechny ingredience, projedeme mixérem a naplníme muffinové košíčky, dáme péct na 170 °C na cca 20 min, propečení překontrolujeme špejlí. Necháme na mřížce zcela vychladnout.

Jakmile šoupnem těsto do trouby, vrhneme se na přípravu krému, aby měl čas si chvilku odpočinout v lednici a citrón se pěkně rozvoněl do tvarohu. Jahody projedeme tyčákem, a přidáme zbytek ingrediencí. Mixérem vše spojíme do homogenní hmoty a dáme do lednice odpočinout.

Jakmile jsou cupcaky studené, naplníme tvarohem pevný igelitový sáček (nebo zdobící sáček, nebo zdobítko nebo co prostě máte a používáte), ustřihneme rožek a nastříkáním hromádek rozdělíme na všech 12 kousků stejným dílem tvarohovo-jahodovo-citrónovou směs. Ozdobíme jahodami, lístkem máty, skrojkem citrónu, a pokud hned nepodáváme, uložíme do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno