Těsto: | |
hrubá mouka | 150 g |
jemně nastrouhaná loupaná jablka | 200 g |
cukr krupice (nebo 40 g + 1 vanilkový cukr) | 60 g |
vejce | 3 ks |
prášek do pečiva (3/4 balíčku) | 9 g |
Tvarohový krém: | |
tvaroh | 250 g |
velké jahody + na ozdobu | 6 ks |
cukr moučka | 1 lžíce |
strouhaná kůra z 1/2 citronu | dle chuti |
A jedeme na jahodové vlně - ke kafíčku vláčné jablečné cupcakes bez tuku s jahodovo-citrónovým tvarohem. Budete překvapení, jak jsou snadné, rychlé, dobré a přitom repre.
Na těsto dáme do mísy všechny ingredience, projedeme mixérem a naplníme muffinové košíčky, dáme péct na 170 °C na cca 20 min, propečení překontrolujeme špejlí. Necháme na mřížce zcela vychladnout.
Jakmile šoupnem těsto do trouby, vrhneme se na přípravu krému, aby měl čas si chvilku odpočinout v lednici a citrón se pěkně rozvoněl do tvarohu. Jahody projedeme tyčákem, a přidáme zbytek ingrediencí. Mixérem vše spojíme do homogenní hmoty a dáme do lednice odpočinout.
Jakmile jsou cupcaky studené, naplníme tvarohem pevný igelitový sáček (nebo zdobící sáček, nebo zdobítko nebo co prostě máte a používáte), ustřihneme rožek a nastříkáním hromádek rozdělíme na všech 12 kousků stejným dílem tvarohovo-jahodovo-citrónovou směs. Ozdobíme jahodami, lístkem máty, skrojkem citrónu, a pokud hned nepodáváme, uložíme do lednice.
Podrobné info: