Ingredience: | |
rozválené listové těsto | 1 balení |
střední jablka | 2 ks |
třtinový cukr | 3 lžíce |
mandle (sekané nebo plátky) | 50 g |
ovesné vločky | 1 lžíce |
mandlová mouka (můžeme nahradit ovesnými vločkami) | 1 lžíce |
skořice | 1 lžička |
rozinky | hrst |
Grand Marnier | 2 lžíce |
vejce | 1 ks |
Každý má určitě svůj vlastní recept na domácí jablečný štrúdl, ale třeba vám zrovna ten můj bude také chutnat. Já ho připravuji z kupovaného těsta a do náplně dávám spoustu mandlí, ovesných vloček a rozinek.
1. Těsto si rozložíme a potřeme střední pás těsta rozšlehaným vejcem.
2. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.
3. Do malé misky dáme rozinky a necháme je chvilku marinovat v Grand Marnier.
4. Do mísy si nastrouháme oloupaná jablka nahrubo. Přidáme cukr, mandle, ovesné vločky, mandlovou mouku, skořici a rozinky. Vše důkladně promícháme.
5. Směs dáme na střed listového těsta a štrúdl zavineme.
6. Nakonec ho potřeme zbytkem rozšlehaného vejce.
7. Pečeme cca 30 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: