Pažitka
Název:

Jablečný štrúdl


Jablečný štrúdl


Ingredience:
Ingredience:
rozválené listové těsto1 balení
střední jablka2 ks
třtinový cukr3 lžíce
mandle (sekané nebo plátky)50 g
ovesné vločky1 lžíce
mandlová mouka (můžeme nahradit ovesnými vločkami)1 lžíce
skořice1 lžička
rozinky hrst
Grand Marnier2 lžíce
vejce1 ks
Postup přípravy:

Každý má určitě svůj vlastní recept na domácí jablečný štrúdl, ale třeba vám zrovna ten můj bude také chutnat. Já ho připravuji z kupovaného těsta a do náplně dávám spoustu mandlí, ovesných vloček a rozinek.

1. Těsto si rozložíme a potřeme střední pás těsta rozšlehaným vejcem. 

2. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. 

3. Do malé misky dáme rozinky a necháme je chvilku marinovat v Grand Marnier. 

4. Do mísy si nastrouháme oloupaná jablka nahrubo. Přidáme cukr, mandle, ovesné vločky, mandlovou mouku, skořici a rozinky. Vše důkladně promícháme.

5. Směs dáme na střed listového těsta a štrúdl zavineme.

6. Nakonec ho potřeme zbytkem rozšlehaného vejce. 

7. Pečeme cca 30 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno