Pažitka
Název:

Jablíčkové růžičky


Jablíčkové růžičky


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto500 g
jablko (nejlépe červené)4 ks
cukr3 lžíce
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:

Nejen krásně vypadají, ale predevším skvěle chutnají....

Jablka nakrájíme na čtvrtky a potom je nakrájíme na tenké plátky o tloušťce 2 mm. Do kastrolu nalijte 200 ml vody, přiveďte k varu a přidejte cukr.
Dejte plátky jablek do vroucí vody. Vaříme asi 2-3 minut, poté vypusťte vodu (jablka, musí být flexibilní).
Vyválíme si rozmražené těsto v tenké vrstvě 1-2 mm, nakrájejte na proužky 3 cm široké a 25-30 cm dlouhé. Na proužek dát 5 plátků jablek, mírně překrývající se, plátky jsou jednou třetinou nad horním okrajem těsta. Opatrně zabalte proužek s jablky a zastrčte spodní okraj těsta dovnitř.
Dáme růže na plech na pečící papír.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. Pečeme asi 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno