Pažitka
Název:

Jablíčkový dort s pudingem


Jablíčkový dort s pudingem


Ingredience:
Ingredience:
očištěná pokrájená jablka800 g
bezlepkové piškoty80 g
mrkvovo-jablečný mošt bez přidaného cukru250 ml
vanilkový BIO puding2 ks
mletá skořice1 lžička
javorový sirup1 lžíce
citronová šťáva pár kapek
sekané oříšky a kakaové boby hrst
Postup přípravy:

Kdo by ho neznal. Už moje babička nám ho pravidelně připravovala, zvlášť z letních jablíček ze zahrádky. Moji kluci si tento dezert zamilovali a mě baví, že je skoro bez práce a plný ovoce.

Oloupaná, očištěná a pokrájená jablka uvaříme na páře doměkka. Trvá to 10-15min.
Poté je přendáme do hrnce a ponorným mixérem vytvoříme husté hladké pyré. Pokud je třeba, můžete přidat trošičku vody, ale opravdu malinko. Ochutíme skořicí, případně dosladíme sirupem či okyselíme citronem (vše záleží na sladkosti jablek a Vaší chuti).
V moštu rozmícháme pudingový prášek a směs vlijeme do ještě horkého pyré. Přivedeme k varu a 2 minuty povaříme.
Dortovou formu vysteleme pečícím papírem a na dno poklademe piškoty. Navrstvíme polovinu jablečné hmoty, opět naskládáme piškoty a zakončíme rozvarem. Povrch uhladíme a můžeme posypat drcenými oříšky, kakaovými boby apod. 
Necháme ztuhnout v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno