Pažitka
Název:

Jablíčkový páj

bezlepkový recept


Jablíčkový páj


Ingredience:
Korpus:
jáhly (Medové jablko od LeGracie)1/2 balení
pohanková/kaštanová mouka4 lžíce
vejce2 ks
sladidlo3 lžíce
kokosový olej1 lžíce
Karamelový krém:
karamelový pudinkový prášek bez lepku1 ks
mandlové mléko500 ml
sladidlo1 lžíce
Zdobení:
jablka3 ks
skořice dle chuti
Postup přípravy:

Co dobrého upéct k odpolední kávičce nebo čaji? Zkuste tento jablíčkový koláč se skořicí, který je navíc bez lepku a laktózy.

Jáhly připravíme dle návodu (máme poloviční dávku).

Pudink připravíme také dle návodu.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do vychladlého jáhlota zamícháme mouku a vejce a natlačíme do formy. Pečeme cca 15 minut.

Jablíčka pokrájím. Vytáhneme korpus a nalijeme na něj pudink. Nahoru naskládáme jablíčka a pečeme cca 30 minut. Nakonec posypeme skořicí a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno