Pažitka
Název:

Jablkový perník s melasou


Jablkový perník s melasou


Ingredience:
celozrnná mouka2 hrnky
vejce1 ks
polotučné mléko1 hrnek
kakao2 lžíce
perníkové koření2 lžičky
kypřící prášek1 balíček
rostlinný olej100 ml
větší jablka nastrouhaná nahrubo2 ks
třtinová melasa2 lžíce
třtinový cukr dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Miluju vánoční perníčky. A nemusí být vůbec nazdobené. Párkrát jsem se pokoušela je nazdobit, ale buď jsem ujídala polevu, nebo perníčky …anebo obojí najednou. Dokážu jich sníst fakt hodně :-D 

A protože je na vánoční perníčky ještě dost času, upekla jsem takovou náhradní variantu a tím je jablkový perník. Protože přiznejme si, ta vůně perníkového koření je prostě neodolatelné. Jinak melasu seženete v každé prodejně se zdravou výživou, ale pozor, má svou specifickou chuť, tak to s ní moc nepřežeňte :-)

Tak postup je opravdu jednoduchý. Smícháme všechny suroviny dohromady, těsto vlijeme na menší plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30-35 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno