Pažitka
Název:

Jáhlové nočky se špenátem, tofu a cibulkou

vegan, bez lepku


Jáhlové nočky se špenátem, tofu a cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
jáhly250 g
kukuřičná mouka150 g
kukuřičný škrob15 g
špenát500 g
tofu1 balení
větší cibule (červená)4 ks
česnek3 stroužky
rostlinný olej dle potřeby
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jáhlovo-kukuřičné noky jsou přirozeně bezlepkové. Krásně zasytí, ale zase vás neodrovnají na zbytek dne. S těstem se dobře pracuje, lepí jen lehce a tak je jídlo hotové raz dva. Osmažená cibulka je tou pomyslnou třešničkou na celém jídle, rozhodně ji nevynechávejte.

Jáhly spaříme vroucí vodou. Na jeden díl jáhel, dejte dva díly vody a vařte je do měkka cca 15 - 20 minut, poté je nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Během vaření mějte jáhly na mírném plameni a nemíchejte je - jen ke konci vaření koukněte, zda se vám nevyvařila všechna voda a jáhly nechtějí ještě malinko podlít. Nechte jáhly zchladnout. 

Mezitím si na trošce oleje orestujte jednu cibuli nasekanou na drobno. Na ní poduste omytý špenát s nasekaným česnekem. Přidejte na drobné kostky nakrájené tofu a nechte prohřát. Osolte a opepřete. Odstavte z ohně. Zbytek cibule nakrájejte na kolečka. V menším hrnci rozehřejte větší vrstvu oleje a v něm smažte cibuli. Během smažení ji posolte - bude pak obzvláště křupavá. Osušte ji od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce.

Vychladlé jáhly smíchejte s moukou, kukuřičným škrobem a troškou soli. Z těsta vyválejte dlouhé válečky o průměru asi dva centimetry. Ty nožem pak nakrájejte na noky. Noky uvaříte v osolené horké vodě. Vařte je jen chvilku - dokud nevyplavou, pak je hned vylovte, aby se nerozvařily. Na talíři promíchejte noky se špenátem a tofu a posypejte smaženou cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno