Pažitka
Název:

Jáhlový dezert se skořicí, jablíčkem, meruňkami a hruškou


Jáhlový dezert se skořicí, jablíčkem, meruňkami a hruškou


Ingredience:
Ingredience:
vařené jáhly150 g
jablko1 ks
hruška1 ks
meruňky2 - 3 ks
skořice dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Když je venku hezky a nechce se mi trávit celý den za plotnou, práci si zjednoduším a připravím si přílohu, kterou mohu použít i na přípravu dezertu. Jelikož jsem zvolila jáhly jako přílohu, připravila jsem si jich o trošku víc. Potřebovala jsem vymyslet svačinku na odpoledne a v lednici se na mě smály meruňky. Hrušky i jablíčka máme v dostatečné zásobě a nesmí nám chybět. Dnes tedy svačinka na vlně s jáhličkami a ovocem.

Jáhly propláchneme, několikrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořkosti, vložíme je do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme skořici a vaříme přibližně 15-20 minut. Když jsou jáhly uvařené, necháme je dojít pod pokličkou, připravíme si ovoce, které nakrájíme na menší kousky nebo rozmixujeme. Já zvolila druhou variantu, hrušky, jablíčka a meruňky jsem pokrájela na menší kousky a rozmixovala je společně s jáhličkami, naplnila jsem vzniklou směs do pohárků a ozdobila hroznovým vínem. Neměla jsem potřebu přislazovat. Pokud bychom měli potřebu přisladit můžeme přisladit šťávou z hroznů nebo z ovoce.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno