Pažitka
Název:

Jáhlový dezert z jahel, hrušky a fresh šťávy z hroznů


Jáhlový dezert z jahel, hrušky a fresh šťávy z hroznů


Ingredience:
Ingredience:
jáhly Adveni50 g
hruška1 ks
odšťavněná fresh hroznová šťáva100 ml
borůvky na ozdobení
Postup přípravy:

Znáte jáhly? Jáhly mají vysoký obsah vitamínů skupiny B, obsahují vlákninu, fosfor, hořčík, draslík, zinek a železo, takže se doporučují lidem trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou, a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Neobsahují lepek, a proto jsou vhodné pro bezlepkovou dietu. Díky obsahu minerálních látek zlepšují metabolismus a mohou pomoci při snaze zhubnout i ztloustnout. Východní medicína je využívá při léčbě sleziny a slinivky břišní a proto jsou vynikající potravinou pro diabetiky. Jáhly mají zahřívací účinek na organismus.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku a odšťavněnou fresh šťávu z hroznů, rozmixujeme, naplníme do pohárů a ozdobíme borůvkami. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno