Pažitka
Název:

Jáhlový koláč s jablky, ořechy a rozinkami


Jáhlový koláč s jablky, ořechy a rozinkami


Ingredience:
Ingredience:
jáhly250 g
kokosové mléko300 ml
med2 lžíce
skořice1 lžička
vanilkový lusk1 ks
banán2 ks
vejce2 ks
vlašské ořechy50 g
rozinky50 g
kokosový olej20 g
jablka3 ks
Postup přípravy:

Podzim je obdobím, které mám spojené s vůní jablek a skořice. Dnes byl přesně ten zamračený podzimní den, kdy bylo třeba si jej zpříjemnit, a to třeba jen něčím sladkým. Rozhodla jsem se pro jáhlový koláč a jak jinak než v kombinaci s jablky, skořicí a pro nás oblíbené ořechy a rozinky.

Jáhly si nejprve dáme do mísy a přelijeme vařící vodou. Necháme cca 10 minut odstát. Mezitím si v kastrolku zahřejeme mléko s medem, skořicí a semínky z vanilkového lusku (lusk rozkrojíme podélně a špičkou nože setřeme semínka), můžeme přidat i samotný lusk, který pak vyndáme. Do zahřáté směsi mléka a koření přidáme jáhly, které jsme scedili. Poté vaříme cca 10 minut.

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Směs s jáhly necháme zchladnout a pak přimícháme rozmačkaný banán, vejce, nasekané ořechy, kokosový olej a rozinky. Jablka si okrájíme na hrubém struhadle a nastrouháme. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a polovinu směsi dáme do formy, pak přidáme nastrouhaná jablka a druhou část jáhlové směsi. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut. Necháme zchladnout a nakrájíme.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno