Pažitka
Název:

Jáhlový pohár s kokosovo-skořicovou smetanou a meruňkovým skořicovým rozvarem

bez BKM, lepku, vajec


Jáhlový pohár s kokosovo-skořicovou smetanou a meruňkovým skořicovým rozvarem


Ingredience:
Ingredience:
uvařené jáhly3 - 4 lžíce
kokosové mléko v plechu dle konzistence
javorový sirup dle chuti
mletá skořice dle potřeby
meruňky5 - 6 ks
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Pokud potřebujete doplnit bílkoviny navíc, můžete si přidat do světlé části nastrouhaného meruňkového či přírodního Šmakouna a rozmixovat společně s jáhlovým základem. Pokud se přidá ovocný Šmakoun, netřeba sladit. Jen upozorním, že Šmakoun je vyroben ze sušeného vaječného bílku, není vhodný při alergii na vaječný bílek a vegany.

Jelikož tento dezert vznikal ze zbytků, bude to rychlý dezert bez velkého povídání, prostě a jednoduše mi zbyly jáhly a kokosové mléko, vše bylo zapotřebí zužitkovat a právě tak vznikl tento dezert.

Dezert jsem připravila tak že jsem rozmixovala jáhly s kokosovým mlékem v plechu, množství mléka dle požadované konzistence. Využila jsem i tekutého podílu, který se ukrýval na dně obalu. Dle chuti přidala javorový sirup, skořici, tak vznikla světlá část. Pak jsem jen připravila rozvar z meruněk. Pokrájela jsem meruňky, které jsem povařila s trochou vody, skořice a dle požadované chuti přidala javorový sirup. 

Na ozdobení jsem místo smetany použila kokosové mléko, které pouze zchladím či dám n 45 minut do mrazáku. Následně vyšlehám bez tekutého podílu, dochutíme javorovým sirupem a skořicí. Nyní už jen stačí navrstvit do poháru a vychutnat si tu dobrotu Pokud máte rádi kešu ořechy, lze je namočit předem a rozmixovat společně s jáhlovým základem. Tento dezert lze kombinovat místo meruněk s jahodami, borůvkami, prostě co máme po ruce. Na ozdobení můžeme použít čerstvé ovoce nebo pár lístečků máty.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno