Pažitka
Název:

Jáhly na sladko - bez cukru

vegetariánský recept


Jáhly na sladko - bez cukru


Ingredience:
jáhly1 hrnek
sladký jablečný mošt1 a půl hrnku
voda1 hrnek
rozinky hrst
sušené vypeckované datle (asi 10 ks) hrst
strouhaný kokos6 lžic
skořice1 lžička
Ingredience:
Postup přípravy:

Vhodné i pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu....

Přebrané, čerstvé jáhly na sítku propláchneme teplou vodou. Pokud si nejsme jisti jejich stářím, tak několikrát vodou horkou, abychom odstranili hořkost zoxidované vrstvy.

Jáhly vaříme v moštu a vodě s přídavkem skořice, nakrájených datlí a rozinek. Vaříme velmi opatrně - zpočátku můžeme více, ale pak už stáhneme z plamene a necháme dojít, aby se tekutina vsákla a nedošlo k připálení.

Proces, přestože trvá asi čtvrt hodinky, můžeme usnadnit, když před vařením budeme jáhly máčet.

Jáhly podáváme s voňavým nasucho opraženým kokosem. Lze je konzumovat ještě horké (případně polité rozpuštěným máslem), ale chutné jsou i zastudena. Můžeme z nich vytvořit "cestovní koule" či bochánky obalené kokosem, neboť po vychladnutí jáhly drží pospolu.

Jáhly jsou též vhodné pro bezlepkovou dietu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lenka Adlerová

    zavřít okno