Pažitka
Název:

Jáhly se sušenými rajčaty a černými olivami

veganský recept


Jáhly se sušenými rajčaty a černými olivami


Ingredience:
Ingredience:
jáhly (množství volte dle počtu osob)150 g
sušená rajčata naložená v olivovém oleji dle chuti
česnek2 stroužky
černé olivy dle chuti
bílé fazolky - 1/3 množství jáhel50 g
mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
sladká paprika dle chuti
sušené oregano dle chuti
cibule1/2 ks
olivový olej1 lžička
Postup přípravy:

Poslední týdny jsme si u nás doma oblíbili s přítelem obědy, kde jsou hlavními ingrediencemi buď jáhly a nebo pohanka. Ta jídla se nám tak zalíbila, že pokaždé zkoušíme různé varianty. Dnešní recept je jediný, který jsem ubránila na focení před tím, než padl za vlast.

Pokud jáhly připravujete poprvé, mějte na vědomí, že zdvojnásobí svůj objem. Malé bílé fazolky namočte přes noc a poté je vařte v osolené vodě do měkka.

1. Dle návodu si připravte jáhly a nechce je v sítku okapat od přebytečné vody.

2. Na olivovém oleji si zlehka restujeme cibulku a drobné kousky nasekaného česneku, jakmile se rozvoní po kuchyni, přisypeme na pánev uvařené jáhly a uvařené fazolky.

3. Směs okořeníme solí, mletým pepřem, sladkou paprikou a také sušeným oreganem. Mezitím směs párkrát promíchejte. 

4. Na závěr do jáhlota přidejte na proužky nakrájená sušená rajčata a na půl překrojené černé olivy. Na závěr můžete oběd lehce zakápnout olivovým olejem z nakládaných rajčat.

Perfektní na tomto receptu je fakt, že chutná velmi dobře jak teplý, tak později i studený. My si ho s oblibou bereme do školy či do práce na oběd. Krabičky u nás teď doma docela frčí.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno