Ingredience: | |
jáhly | 75 g |
brokolice | 50 g |
fazolové lusky | 20 g |
cibulka | 10 g |
mrkev | 30 g |
sterilované houby | 30 g |
sušená rajčata | |
paprika | špetka |
Znáte jáhly? Už jste přejedení rýže, těstovin nebo kuskusu? Jáhly, neboli proso se hodí jako další možná příloha do vašeho jídelníčku. Je to lehce stravitelná příloha, vhodná i pro celiaki, jelikož neobsahuje lepek.
Jáhly si uvaříme ve vodě, kterou si můžeme lehce osolit. Povaříme si brokolici, mrkev a fazolky. Uvařené jáhly si dáte do mísy, kam přidáte i lehce povařenou zeleninu. Nasekáte si sušená rajčata a přidáte do mísy. Vše smícháme a necháme chvilku spojit. Jakmile máte vše promíchané, servírujeme na talíř a ozdobíme zbytkem sušených rajčat. Kdo by chtěl dochucovat, může přidat bylinky, sůl nebo pepř. Záleží na co zrovna máte "sliny".
Dobrou chuť!
Podrobné info: