Pažitka
Název:

Jáhly se zeleninou

vegetariánský recept


Jáhly se zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
jáhly75 g
brokolice50 g
fazolové lusky20 g
cibulka10 g
mrkev30 g
sterilované houby30 g
sušená rajčata
paprika špetka
Postup přípravy:

Znáte jáhly? Už jste přejedení rýže, těstovin nebo kuskusu? Jáhly, neboli proso se hodí jako další možná příloha do vašeho jídelníčku. Je to lehce stravitelná příloha, vhodná i pro celiaki, jelikož neobsahuje lepek. 

Jáhly si uvaříme ve vodě, kterou si můžeme lehce osolit. Povaříme si brokolici, mrkev a fazolky. Uvařené jáhly si dáte do mísy, kam přidáte i lehce povařenou zeleninu. Nasekáte si sušená rajčata a přidáte do mísy. Vše smícháme a necháme chvilku spojit. Jakmile máte vše promíchané, servírujeme na talíř a ozdobíme zbytkem sušených rajčat. Kdo by chtěl dochucovat, může přidat bylinky, sůl nebo pepř. Záleží na co zrovna máte "sliny".

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Koláčková

    zavřít okno