Pažitka
Název:

Jahodovo-borůvkový džem


Jahodovo-borůvkový džem


Ingredience:
Ingredience:
menší zralé jahody700 g
borůvky200 g
voda2 lžíce
rum maličko
želírovací cukr 3:10,5 g
Postup přípravy:

Je asi sto tisíc stupňů Celsia a já tady sedím, koukám do blba a přemýšlím, jestli mám skočit do bazénu, nebo raději dělat něco užitečného. A než tady to své malé dilema vyřeším, rychle vám postnu recept na úžasně dokonalý džem plný ovoce. Jeho výroba není žádná věda, ale je prostě skvělý, tak skvělý, že už jsme všechny skleničky doslova "sežrali" a tak se budu muset pustit do další várky, tentokrát dublované.

Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte, ty úplně maličké můžete klidně nechat vcelku. Takto připravené je nasypte do hrnce, přidejte vodu, cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte borůvky a ještě cca 5 minut povařte. Na zchlazeném talířku zkontrolujte, zda-li směs želíruje, pokud se vám bude zdát řídká, ještě chvíli vařte. Mějte na paměti, že čím déle budete vařit, tím rychleji se ovoce rozvaří. Já jsem tedy raději nechala džem maličko řidší, aby ovoce zůstalo krásně v celých kusech, jak to máme rádi. A víte co? Ničemu to nevadí!!!

Horkou směsí naplňte skleničky, zalijte kapkou rumu a nechte vychladnout dnem vzhůru. Skladujte v suchu a chladnu.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno