Pažitka
Název:

Jahodový cheesecake s ořechy


Jahodový cheesecake s ořechy


Ingredience:
Těsto:
červené Bebe sušenky260 g
máslo150 g
Náplň:
mascarpone500 g
tučný tvaroh150 g
moučkový cukr150 g
vejce + 1 žloutek3 ks
vanilkový extrakt2 lžičky
hladká mouka2 lžíce
Na ozdobení:
ořechy4 hrsti
jahody (já dala mražené, ale lepší budou čerstvé)120 g
Postup přípravy:

Částečně jako na oslavu k příležitosti složení zkoušek v autoškole, jsem pekla pro drahouše svůj první povedený cheesecake. 

Jak na to:
Bebe sušenky rozdrtíme na naprosto jemný prášek - nejlépe se pracuje s ponorným mixérem.
K sušenkové mouce přidáme máslo a prsty zpracujeme do sebe.
Vymažeme si klasickou dortovou formu máslem a vysypeme hrubou moukou.
Hrubé "těsto" natlačíme na formu tak, aby bylo všude přiměřeně silné a rovnoměrně roztažené.
Dáme na chvíli odležet do ledničky.

Ušleháme mascarpone s tvarohem a cukrem.
Po jednom přidáváme vejce a žloutek a stále šleháme.
Přidáme mouku a extrakt a pomalu došleháme.
Vyndáme z lednice připravené těsto a vlijeme dovnitř tvarohovou směs.

Předehřejeme troubu na 180°C, na dno trouby připravíme kastrůlek s horkou vodou, která bude v troubě udržovat vlhkost a nedovolí moučníku popraskat.
Nakrájíme na jemné kousky ořechy i jahody a posypeme jí vršek připraveného cheesecaku.

Vložíme do trouby a pečeme 40 minut bez otevření trouby!!!
Po čtyřiceti minutách troubu vypneme, ale koláč pořád necháme vevnitř "dojet".
Sem tam otevřeme troubu a vypustíme ven přebytečné páry.
Asi po 30 minutách otevřeme dvířka trouby a ještě tak 10 - 15 minut necháme ležet vevnitř.
Po dané době koláč z trouby vyndáme. Až bude chladný, vložíme ho na 3 - 4 hodiny do lednice. Ideální je ovšem nechat chladit třeba přes noc.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Daníšková

    zavřít okno