Pažitka
Název:

Jehněčí kolínka na česneku


Jehněčí kolínka na česneku


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí kolínko4 ks
červená cibule6 ks
sádlo kousek
sůl špetka
pepř špetka
mletá paprika1 lžička
tymián pár snítek
rozmarýn snítka
český česnek2 paličky
vývar5 dcl
protlak1 malá plechovka
Postup přípravy:

Tento recept je úplně obyčejný, ale ze všech co znám je pro mě nejchutnější. Kolínka se dělají na víně na kořenové zelenině atd., ale tento recept je pro mě nej.

Kolínka očistíme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nakrájeným tymiánem, rozmarýnem a necháme přes noc uležet v lednici.

Na sádle kolínka orestujeme, dáme stranou  a do výpeku vložíme cibuli, kterou restujeme do zhnědnutí.

Vložíme česnek, po chvilce i papriku, kterou orestujeme a nakonec zarestujeme i protlak.

Vše zalijeme vývarem a dusíme přikryté v troubě na 150 stupňů tak 3-4 hodiny.

Šťávu pak redukujeme na požadované množství, osolíme, popřípadě malinko zahustíme tmavou jíškou.

Tato dobrota se hodí k bramborové kaši, bramborám i s knedlíkem a špenátem nebo se zelím.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno