Pažitka
Název:

Jehněčí na víně se zeleninou


Jehněčí na víně se zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí krk400 g
mrkev1 ks
menší petržel1 ks
celer1/8 ks
cibule1 ks
rajský protlak1 lžička
vývar1/2 l
kvalitní bílé víno250 ml
máslo2 lžíce
cukr1 lžička
nové koření pár kuliček
bobkový list1 ks
celý pepř pár kuliček
tymián snítka
jalovec pár kuliček
sůl dle chuti
světlá jíška dle potřeby
perník na strouhání dle chuti
Postup přípravy:

Zvěřina a víno k sobě jednoznačně pasuje. Většinou se však kombinuje s červeným vínem, proč ale nezkusit přidat bílé?

Maso si nakrájíme na větší kusy stejně jako zeleninu, osolíme jej a opepříme. Na másle opečeme zeleninu s cibulí, přidáme protlak, cukr a koření. Maso, pak zalijeme vínem, necháme odvařit a zalijeme vývarem. Vše dusíme do měkka. Když je vše měkké, nastrouháme do omáčky perník (1 polévkovou lžíci) a zahustíme dle potřeby jíškou. 

Podáváme s knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno