Pažitka
Název:

Jehněčí vývar z pomalého hrnce


Jehněčí vývar z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí kosti a odřezky dle potřeby
mrkev2 ks
petržel1 ks
malý celer1/2 ks
pórek1/2 ks
cibule1 ks
česnek3 stroužky
nové koření3 kuličky
jalovec3 kuličky
pepř6 kuliček
sušený tymián1/2 lžičky
Na polévku:
petrželová nať dle chuti
mrkev dle chuti
nudle dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Jelikož máme od mojí milé kamarádky a kolegyně půlku domácího jehněte, zahájili jsme jeho zpracovávání klasikou, která se do tohoto větrného počasí více než hodí. A má to grády!

Všechny kosti, maso a zeleninu naskládáme vcelku do pomalého hrnce, přidáme koření a zalijeme cca 1 litrem studené vody. Necháme pomalit 10 hodin na LOW (ideální je to přes noc). Když je vývar hotový, přecedíme ho přes síto do hrnce. Přidáme novou nastrouhanou mrkev, obrané maso, polévkové nudle, petrželovou nať a sůl. Povaříme do změknutí nudlí a mrkve a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno