Pažitka
Název:

Jogurtová bublanina


Jogurtová bublanina


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka typ 630 Lidl1 hrnek
polohrubá mouka1 hrnek
cukr moučka1/2 hrnku
Bílý jogurt2 kelímky
vejce2 ks
olej1/4 hrnku
mléko1/4 hrnku
kypřící prášek do pečiva1 balíček
jahody1 hrnek
Postup přípravy:

Dnes u nás vařil malý úžasný dvouletý šéfkuchař. Proto jsme zvolili tuhle rychlou a jednoduchou bublaninu. Se šlehačem si poradí už jako velký mistr a jahůdek sice více snědl, než nakonec zůstalo na těstě, ale nakonec nějaké zbyli i na bublanině. A pekl speciálně pro tatínka, který je teď jeho favorit, co se členů naší rodiny týče.

Cukr, jogurt, vejce, mléko a olej promícháme. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a umícháme těsto. To vlijeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný menší plech nebo pekáček. Na povrch poklademe nakrájené jahody. Pečeme v troubě při 180 stupních zhruba 25 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno