Pažitka
Název:

Jogurtová pizza


Jogurtová pizza


Ingredience:
Ingredience:
bílý jogurt400 ml
hladká mouka3 hrnky
vejce2 ks
sůl1 lžička
kypřící prášek do pečiva1 balíček
Na ozdobu:
loupaná rajčata1 plechovka
menší cibule1/2 ks
česnek2 stroužky
olej2 lžíce
šunka20 dkg
tvrdý sýr20 dkg
žampiony100 g
mražený sekaný špenát300 g
Postup přípravy:

Pizzu snad miluje každý. Proto zkusíme novou variantu, a to jogurtové těsto, které vás velmi mile překvapí. Jako vždy doma mizí rychlosti blesku.

Cibuli a česnek nasekáme najemno a osmahneme na 1 lžíci oleje. Přidáme oloupaná na drobněji nakrájená rajčata a 10 minut podusíme. Dochutíme solí, cukrem.
Necháme vychladnout.

Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na zbývajícím oleji.

Z mouky, jogurtu, vajec, soli a kypřícího prášku vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě placky.

Na každou z nich rozetřeme rajčatovou omáčku a obložíme zbytkem surovin.

Pečeme při 180°C cca 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno