Pažitka
Název:

Jogurtový koláč s banány a skořicí


Jogurtový koláč s banány a skořicí


Ingredience:
Těsto:
bílý jogurt150 g
špaldová mouka typ 630 Lidl1 hrnek
polohrubá mouka1 hrnek
vejce1 ks
olej6 lžic
mléko3/4 hrnku
cukr moučka1/2 hrnku
kypřící prášek do pečiva1 ks
Drobenka:
máslo100 g
cukr moučka1/2 hrnku
polohrubá mouka1 hrnek
mletá skořice1 a 1/2 lžičky
Dále budete potřebovat:
banány3 ks
Postup přípravy:

Když jsem dnes ráno přemýšlela, co upéct k odpolední kávě - padl můj zrak na banány, kterých je u nás doma neustála zásoba, protože je miluji. Můj muž zase miluje skořici a tak kombinace dnešního moučníku byla jasná.

Vlažné mléko, jogurt a vejce rozšleháme a po lžících přidáváme olej. Vmícháme cukr a obě mouky s kypřícím práškem do pečiva. Těsto vlijeme do formy - plechu (cca 30x20 cm) vyložené pečícím papírem.
Povrch poklademe banány nakrájenými na kolečka a zasypeme drobenkou připravenou smícháním másla s cukrem, skořicí a moukou. Pečeme při 170 stupních zhruba 25 minut dorůžova.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno