Pažitka
Název:

Kachní prsíčka s pomerančovým rozvarem


Kachní prsíčka s pomerančovým rozvarem


Ingredience:
kachní prsa2 ks
pomeranč3 ks
tymián pár snítek
sůl špetka
pepř špetka
pomerančová marmeláda trocha
cukr špetka
citronová šťáva dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Chuť masa a ovoce mě vždy lákala a kachna a pomeranče to dohromady jde :)

Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zprudka opečeme kůží dolů. Přendáme do pekáčku a v troubě dopečeme cca 15 minut. 
Do pánve, kde se opékala prsíčka, nalijeme pomerančovou šťávu, osolíme, přidáme cukr, pomerančovou marmeládu nebo med a svaříme cca na polovinu. 
Nakonec lehce zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár koleček pomeranče a pomerančovou kůru necháme prohřát.
Upečená prsíčka cca na 10 minut zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Pak krájíme šikmo na plátky a na talíři přelíváme pomerančovým rozvarem a zdobíme plátkem pomeranče.

Jako příloha jsou nejlepší americké brambory, hranolky, ale byla by dobrá i rýže.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno