Pažitka
Název:

Kakaový agar dezert s mandlovým mlékem, datlovým sirupem, ozdobeno jahodami

bez lepku, vajev, vhodné pro BKM, vegetariány


Kakaový agar dezert s mandlovým mlékem, datlovým sirupem, ozdobeno jahodami


Ingredience:
Ingredience:
agar1 tyčinka
kakao lifefood vegan1,5 lžíce
mandlové mléko Provamel300 ml
voda dle potřeby
datlový sirup dle chuti
jahody na ozdobení
Postup přípravy:

Další naší oblíbenou variací je agar s kakaem a mandlovým mlékem. Venku není zrovna hezky, zataženo, poprchává, tak proč toho nevyužít a udělat si nějakou zdravou dobrotu.

Na 15 minut si namočíme agarovou tyčinku do mističky s vodou. Vodu i s tyčinkou přelijeme do hrnce a povaříme do rozpuštění. Vody dávám od oka přibližně 150-200ml, aby se agar nepřichytával při vaření. Když je agarová tyčinka rozpuštěná (nejlépe při vaření míchat metličkou, aby se důkladně rozpustil), přidáme mandlové mléko, kakao, sirup a agar a opět rozmixujeme, nalijeme do pohárků a ozdobíme jahodami. Agar tuhne chladnutím, dezert je nejlépe dát vychladit do lednice. Případně konzumovat po vychladnutí.

Dospělí si případně více dosladí či přidají vanilku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno