Pažitka
Název:

Kakaový koláč s ricottovým krémem


Kakaový koláč s ricottovým krémem


Ingredience:
Korpus:
celá vejce3 ks
jemná špaldová nebo hladká mouka370 g
kakao bez cukru40 g
mléko100 ml
rostlinný olej120 g
prášek do pečiva1 sáček
březový cukr nebo 50 g datlového cukru100 g
vanilková esence1 lžička
Krém:
ricotta400 g
březový cukr nebo lžíce datlového cukru2 lžíce
celá vejce2 ks
Postup přípravy:

Vláčný kakaový korpus a jemný ricottový krém na povrchu je dokonalé spojení. Koláč vydrží v chladu v top formě i 3 dny, pokud je ovšem hned nezbaštíte.

Nejdříve si připravíme krém. Všechny ingredience vymícháme v hladkou hmotu.

Vysteleme si pečícím papírem dortovou formu (průměr cca 24 - 26 cm) a začneme s hmotou na korpus. 

Vyšleháme celá vejce s cukrem v pěnu. Přidáme olej, mléko, kakao, prošleháme, přidáme mouku s kypřícím práškem, znovu promícháme a ke konci přidáme vanilkovou esenci. Nelekněte se, je to tužší hmota.

Hmotu přendáme do formy, uhladíme, nalijeme krém a dáme do rozehřáté trouby na 170 - 180 stupňů na 45 - 50 minut.

Necháme vychladnout. Uděláme si kávičku/čajík a pustíme se do úžasného moučníku. Je výborný i v kombinaci s hrnkem mléka. 

TIP: Můžete si k moučníku přidat hrst čerstvého bobulovitého ovoce.

 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno