Pažitka
Název:

Kakaový perník s hruškami


Kakaový perník s hruškami


Ingredience:
Ingredience:
jemně mletá špaldová mouka200 g
vejce1 ks
olej80 ml
kypřící prášek do perníku3/4 balení
kakao1 - 2 lžíce
rostlinné mléko200 ml
kokosový cukr2 - 3 lžíce
středně velké hrušky3 ks
kokosový olej na vymazání
špaldová mouka na obalení hrušek3 lžíce
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás další podzimní recept s hruškami, a protože miluji perníkové koření, volba byla jasná. Tenhle kakaový perník zvládnete upéct raz dva a odpoledne už si ho můžete vychutnávat u kávičky nebo hrnku čaje.

Mouku vsypeme do mísy, přidáme kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí robota vyšleháme vláčné těsto a vlijeme ho do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na větší kousky. Kousky hrušek obalíme v mouce, aby nám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami poklademe vršek těsta a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 - 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno