Pažitka
Název:

Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě


Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě


Ingredience:
Ingredience:
kapří filety4 ks
kmín celý1 špetka
máslo1 plátek
olivový olej1 lžíce
limetka1 ks
Na marinádu:
stroužek česneku3 ks
čerstvý zázvor5 cm
šťáva z celé limetky1 ks
olivový olej5 lžic
mořská sůl1 lžička
Příloha:
bramborová kaše
polníček
rajčata
Postup přípravy:

Milujete kapra? Ryby? V tom případě jste u toho správného receptu, který chce pár hodin trpělivosti a poté vás rybka vystřelí do gastro nebe chutí.

Nejprve si připravíme marinádu,ve které bude kapřík nejméně 12 hodin odpočívat.
Utřeme česnek, zázvor nastrouháme co nejjemněji. Do mísy k česneku se zázvorem vymačkáme šťávu z limetky, přidáme olivový olej a řádně promícháme.
Filety si nasolíme, vložíme do připravené marinády a uložíme do lednice. Po 12 hodinách kapra vyndáme, posypeme celým kmínem.
Na pánvi zpěníme máslo a rybku smažíme dorůžova. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, salát z polníčku a rajčat. Jednoduché a vynikající.


Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Petra Kafuňková

    zavřít okno