Pažitka
Název:

Kapustová sekaná


Kapustová sekaná


Ingredience:
Ingredience (pro 4-6 osob):
kapusta500 g
mleté maso (vepřové)500 g
tvrdý sýr (eidam, gouda...)60 g
cibule1 ks
česnek3 stroužky
olej dle potřeby
toastový chleba4 plátky
mléko60 ml
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
Postup přípravy:

Sekanou doma děláme rádi a dnes jsem vyzkoušela kombinaci kapusty a mletého masa. Z této směsi je možné udělat jak sekanou, tak i karbanátky, to už je vyloženě na vás. Díky kapustě snížíte množství masa, a tím tak tuto klasiku uděláte tak trochu zdravější. Sekaná je výborná s bramborovou kaší a salátkem.

Nejprve si najemno nakrájíme cibulku a česnek. Rozpálíme si pánev a na oleji krátce osmahneme cibuli a česnek. Pak si nakrájíme kapustu a přidáme ji k cibuli a česneku a krátce osmahneme. Necháme zchladnout a poté přidáme k mletému masu a promícháme. Osolíme a opepříme. V druhé míse si promícháme na kostičky nakrájený toastový chleba a mléko. Poté přidáme namočený toastový chleba ke směsi masa a kapusty. Vše pořádně promícháme, a pokud je třeba, tak směs ještě dosolíme a dopepříme. Pak masovou směs přendáme do formy na chlebíček, vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Před tím, než dáme sekanou do trouby, tak navrch dáme 3 - 4 plátky másla. 

Po upečení sekanou necháme trochu zchladnout a pak krájíme na plátky a podáváme třeba s bramborovou kaší a salátkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno