Pažitka
Název:

Karamelový likér


Karamelový likér


Ingredience:
Ingredience:
karamelové salko1 balení
instantní káva1 lžíce
horká voda1 lžíce
vanilkový extrakt1 lžička
skořice1 lžička
rum300 ml
smetana400 ml
Postup přípravy:
Rozhodla jsem se pro další podkapitolku u receptů - JEDLÉ DÁRKY. 
Jako první bych vám představila karamelový likér. Úžasný je na Vánoce, ale pokud na něj dostanete chuť i přes rok, nic vám nebrání si ho udělat. Je jednoduchý a rychlý a moc dobrý

A když ho nalijete do hezké skleničky, přivážete nějakou tu vánoční ozdobu - taky moc krásně vypadá. 

Kávu rozpustíme ve lžíci horké vody a necháme vychladnout. Karamel, vanilku, skořici, rum, smetanu, kávu - to vše šleháme tak dlouho, až se vše spojí. 
Pokud se vám udělají cucíky karamelu a nejdou rozšlehat, vše přepasírujte přes sítko. 
Rozlijte do lahví a uchovávejte v chladu
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno