Pažitka
Název:

Karbanátky s cuketou


Karbanátky s cuketou


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso mix500 g
cuketa bez jadřinců300 g
jemné vločky2 lžíce
malá cibule1 ks
česnek1-2 stroužky
koření baby grill1 špetka
kmín1 špetka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Lepší karbanátky jsem nejedla a to se teda nechci nějak chválit. Ale potom, co jsem vyzkoušela bramboráky z cukety, říkala jsem si, že by i karbanátky by mohly získat šťavnatost a zároveň křehkost. Smažila jsem je na směsi sádla, přepuštěného másla a oleje. Jednou jsem v nějakém televizním pořadu o vaření zaslechla, že je to roky ověřená krajová vychytávka. A jídlo smažené v tomto triu má nezapomenutelnou chuť a je to vážně tak, takže kdo nezná, určitě to vyzkoušejte. 

V první řadě si nastrouhejte cuketu na jemném struhadle. Za mě to teda dělá robot.
Cuketu posolte a nahrňte jí na stranu misky. Postavte šikmo a nechte jí takzvaně vypotit, aby pustila šťávu. Tu pak slijte, třeba do polévky.
K cuketě přidejte maso, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, koření a vločky. Ty ještě promnu mezi prsty, aby byly ještě jemnější.
Vše pěkně rukou smíchejte a nechte cca 15 minut odpočinout, aby se vločky napily.
Ze vzniklé směsi vytvořte karbanátky o stejné velikosti.
Buď je můžete osmažit na pánvi nebo péct v troubě na pečícím papíře, při zhruba 200°C dozlatova, čímž budou mnohem zdravější.
Servírujte je s brambory na loupačku nebo bramborovou kaší a okurkovým nebo rajčatovým salátem.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno