Pažitka
Název:

Karbanátky


Karbanátky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec300 g
hovězí krk (obě masa si pomeleme nebo necháme pomlet u řezníka)300 g
plnotučné mléko nebo 12% smetana na vaření200 ml
plnotučná hořčice1 lžíce
vejce3 ks
česnek4 stroužky
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
mletá sladká paprika špetka
drcený kmín2 lžičky
cibule1 ks
majoránka hrst
strouhankacca 6 lžic
sádlo na smažení
strouhanka na obalení4 lžíce
Postup přípravy:

Karbanátky doma milujeme, a proto není nic jednoduššího, jak je naservírovat s bramborovou kaší a posypat hustě s čím jiným, než pažitkou.

Pomleté maso, utřený česnek, cibuli pokrájenou najemno a všechny ostatní suroviny, s výjimkou vajec a strouhanky, pořádně promícháme a v uzavřené nádobě necháme přes noc odpočívat v ledničce. Druhý den přidáme vejce a strouhanky tolik, abychom získali kompaktní hmotu. Dochutíme eventuelně solí dle potřeby. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran. Podáváme např. s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno