Pažitka
Název:

Kari cizrna s listovým špenátem a kokosovým mlékem

vegetariánský recept


Kari cizrna s listovým špenátem a kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
cizrna1 plechovka
čerstvý baby špenát100 g
kokosové mléko1/2 plechovky
kari koření2 lžičky
česnek2 stroužky
olej z para ořechů2 lžíce
cibule1/2 ks
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Konečně došlo i na kokosové mléko v kombinaci s cizrnou, na kterou se chystám už určitě rok. A opět jsem využila i vynikající paraořechový olej. Takže pokud máte chuť, můžete tento recept vyzkoušet. Za mě tomuto pokrmu dávám 1*.

V hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje z para ořechů, vhodíme 1/2 cibule nasekané najemno a necháme zesklovatět.

Poté přidáme prolisované 2 stroužky česneku a 2 lžičky kari koření a zlehka orestujeme, aby česnek nezhořkl.

Poté do pánve vhodíme listový špenát a orestujeme, až nám zmenší objem a poté přidáme plechovku cizrny a přilijeme půl plechovky kokosového mléka, osolíme himalájskou solí, důkladně promícháme a necháme asi 5 - 10 minut provařit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno