Pažitka
Název:

Kaše z ovesných vloček s datlemi a javorovým sirupem

vegetariánský recept


Kaše z ovesných vloček s datlemi a javorovým sirupem


Ingredience:
Ingredience:
mléko1 kelímek
ovesné vločky1/2 kelímku
sušené datle3 ks
mandle1 hrstka
mletá skořice1 špetka
javorový sirup1 lžíce
Postup přípravy:

Moje milovaná snídaně z ovesných vloček, která zahřeje, zasytí na celé dopoledne. Doufám, že si ji oblíbíte, tak jako já. Recept je jednoduchý, rychlý a chutný.

Jak jsem předesílala recept je naprosto jednoduchý a rychlý.
Vezmeme si rendlík a nalijeme do něho kelímek s mlékem. Mléko může být, jak živočišného původu nebo rostliného. Záleží na vás.
Přidáme nasekané sušené datle, které kaši výborně a jemně osladí. Pokud nemáte datle, můžete použít třeba brusinky nebo rozinky.
Vysypeme ovesné vločky a vaříme na mírném plameni dokud nemáme konzistenci kaše. Hlavně pozor, kaše při chladnutí tuhne, tak to s vařením nepřežeňte.
Jakmile kaši servírujete do misky či talíře, zdobíme mletou skořicí, mandlemi a pokapeme javorovým sirupem.

Nyní nezvývá nic jiného, než vám pořát dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Zuzana Zárecká

    zavřít okno