Pažitka
Název:

Kaše z quinoi


Kaše z quinoi


Ingredience:
Ingredience:
quinoa100 g
mandlové neslazené mléko Alpro200 ml
datlový sirup1 lžíce
mletá skořice1/2 lžičky
himalájská sůl špetka
vanilkový extrakt kapka
oříšky dle chuti
datle dle chuti
lyofilizované maliny dle chuti
bezlepkové vločky dle chuti
Postup přípravy:

Quinou jsem doposud používala jen pufovanou. Když jsem ale zjistila, že ji mohu využít nejen jako přílohu k masu, ale i jako vynikající základ dne, zařadila jsem ji do svého jídelníčku nastálo.

  1. Quinou zalijeme horkou vodou, necháme dvě minuty odstát a slijeme. Tento proces zbaví quinou případné hořkosti.
  2. Quinou dáme do rendlíku, zalijeme mlékem, přidáme skořici, datlový sirup, sůl a vanilkový extrakt a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut do změknutí.
  3. Poté kaši stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
  4. Kaši dáme do misky a ozdobíme podle vlastní chuti. Já použila lískové oříšky, datle, lyofilizované maliny a bezlepkové vločky.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno