Pažitka
Název:

Kávová bábovka z cizrnové mouky


Kávová bábovka z cizrnové mouky


Ingredience:
Ingredience:
cizrnová mouka400 g
třtinový cukr nebo sirup100 g
rostlinné mléko150 ml
slunečnicový olej150 ml
prášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem)1 sáček
vanilkový extrakt dle potřeby
vejce3 ks
kakao1 vrchovatá lžíce
mletá káva2 lžičky
sůl špetka
tuk na vymazání formy
strouhaný kokos na vysypání formy
Postup přípravy:

Bezlepkovou cizrnovou bábovku dělávám, ale z celé uvařené luštěniny. Recept najdete v archivu na blogu. Tahle je z mouky a trochu ozvláštněná kávou. Jen decentně kvůli dětem. Už nevím, co bych (smích).

V míse smícháme suché suroviny. Mouku prášek do pečiva, kakao kávu a sůl. Vejce rozšleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme olej, extrakt a mléko. Obě složky smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Upečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 50 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme a poprášíme rýžovou moukou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno