Pažitka
Název:

Kečup s česnekem a bazalkou


Kečup s česnekem a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
vyzrálá rajčata2 kg
velké cibule5 ks
třtinový cukr200 g
sladká paprika3 lžičky
sůl2 lžičky
hřebíček15 ks
nové koření15 ks
bobkový list5 ks
hořčičné semínko1 lžička
česnek8 stroužk
ocet3 lžíce
bramborový škrob1 lžíce
bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Není nad domácí kečup, prostě není! Už se těším na domácí hranolky a pečenou zeleninu, to bude matláníčko.

Rajčata omyjte, rozkrájejte na menší kousky a dejte do většího hrnce. Oloupanou cibuli rozkrájejte najemno a přidejte do hrnce. Dále přidejte zbytek surovin a vařte 15 minut. Rozmixujte a propasírujte přes sítko. Znovu vařte. Já vařila zhruba 20 minut. Během vaření rozmíchejte škrob ve lžíci vody a za stálého míchání nalijte do hrnce. Vyvařte přebytečnou vodu na vámi požadovanou hustotu. Úplně na konec přidejte najemno nasekanou bazalku. Já dala asi jednu lžíci, ale řiďte se svou chutí. Teplé plňte do skleniček a sterilizujte 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno